Nie je Rapid ako Rapide! Aston Martin Rapide S

Aston Martin Rapide nie je na svete novinkou. A je výrazne viac oku lahodiaci ako konkurent Porsche Panamera. Ale teraz prichádza nadradený druh. Má označenie S. Aston Martin Rapide S dostal silnejší motor.

S na konci názvu znamená, že výkon 5,9-litra V12 sa zväčšil na 410 kW (558 k) a krútiaci moment sa dostal na 620 Nm. Nárast o 59 kW (81 k) a 20 Nm zlepšil zrýchlenie o 0,3 sekundy na hodnotu 4,9. Maximálna rýchlosť tiež stúpla. Z 302 km/h na 305 km/h.

Naviac model S je úspornejší. Spotrebuje iba 14,1 litra paliva na sto kilometrov. Nič výrazné z hľadiska dizajnu sa nezmenilo. Predná maska má veľmi jemne odlišný dizajn a trocha sa zmenil aj spojler na kufri. Ináč nič extra, len bude možné zaškrtnúť vo výbave položku Carbon Exterior Pack s predným spojlerom, výplňami zadných svetiel, difúzorom a krytmi zrkadiel prekvapivo z karbónu.

Ak ho chcete, tak vedzte, že na kúpu bude treba zopár bankoviek zrolovaných do trubičky vsunutých do ponožky. A ideálne päťstoviek, aby si ľudia nemysleli, že máte druhú pätu. Vlastne si to budú myslieť, ak ich naozaj budete niesť tak. Päťstoviek treba presne 357 a necháte aj 66 eur tringelt. Cena je 178 434 eur.