Aston Martin nezabúda na svoje korene

Už je to päť rokov, čo sa Aston Martin presťahoval do Gaydonu vo Warwickshire. Ale je jasné, že určité spojenie s pôvodným miestom ostalo. Hodinu cesty vzdialený Newport Pagnell sa po novom stal duchovným domovom značky.

Newport Pagnell tak privítal nový domov automobilky. Nová budova však nestojí na pôvodnom mieste. Dôvod na to je prostý. Zákony o historických pamiatkach našťastie nedovoľujú zbúrať pôvodnú fabriku, tak nová budova dostala miesto oproti cez ulicu.

S miestom pre 10 áut bude slúžiť ako vajkový showroom celej značky. Desať modelov však Aston nemá, tak tam budú stáť DBS, DB9, Virage, V8 Vantage, V12 Vantage, V12 Zagato, Rapide a čiastočný Aston, Cygnet. Nie vždy tam však budú nové modely. Okrem nich si miesto v určitom čase nájdu aj klasické, reštaurované Astony.

Showroom vyzerá úžasne! A bude v ňom aj servis. Ten bude mať na starosti až 2500 áut ročne a tiež bude spravovať flotilu historických áut patriacich priamo Astonu. V dielňach bude prebiehať všetko, od výmeny oleja po reštauráciu oldtimerov.