Obludiáda – Audi ako Bentley SUV a Ferrari od Mansory

Kde je Shrek, kde sú Príšerky s.r.o.? Toto sú tie riadne obludy, ktoré sa schovajú pod posteľ a vyskočia, keď si budete myslieť, že je všetko v poriadku a budete len kúštik od zaspania. Prebudia vás a budete blúdiť po strope očami a hľadať peknú myšlienku, ktorá pomôže zabudnúť na tieto dve ohavy.

Prvým, abecedne je Audi. Teda nie celkom. Je to Armortech a Atelier Valdeig. Tiež však začínajú na rovnaké písmeno. A Bentley, z ktorého si očividne vzali dizajnérsky príklad tiež speje k začiatku abecedy.

Biele veľké SUV začínalo ako Audi Q7 a hrá sa na Bentley. Pri pohľade na toto sa zrazu ten škaredý koncept zo Ženevy zdá celkom prijateľný. Okrem Bentley bude možné zvoliť ako inšpiráciu aj Rolls-Royce. A k tomu disky pripomínajúce Project Kahn. Príprava receptu: zoberieme korpus z Nemecka a pridáme všetko, čo luxusná trieda z Britských ostrovov ponúka. Čerešnička navrchu je názov, Tresor. Pod kapotou pracuje to najsilnejšie, čo Q7 ponúka, V12 TDI s 368 kW (500 k) a 1000 Nm.

Druhým zástupcom obludária je Ferrari 458 Spider. Mansory vzdalo hold svojmu menu a vytvorilo niečo, čo je preň typické. Z relatívne pekného auta spravili potvoru. Našťastie vzniknú iba tri kusy tohto Mansory Monaco Edition.

Karoséria je kompletne z karbónu, čo umožnilo ušetriť 60 kilogramov hmotnosti. Aj motor sa dočkal svojej kúry, po ktorej má 434 kW (590 k) a 560 Nm. Aspoň sa tento „skvost“ veľmi rýchlo stratí z dohľadu. Všetko úplne korunuje vnútorné čalúnenie s kosoštvorcami. Well done Mansory!

Slová však nedokážu opísať, čo sa s autami stalo reálne. Preto si pozrite galériu. Biely je Tresor a červené Mansory Monaco. A ideálne je prezretie galérie pred spaním.